Over goede voornemens enzo

Over goede voornemens enzo

Het nieuwe jaar is (inmiddels alweer eventjes) aangebroken. 2019 is begonnen. Het begin van het nieuwe jaar voelt voor mij altijd als een frisse start en hoewel ik niet enorm van de goede voornemens ben (ik blijf gewoon een stukje taart eten wanneer ik daar zin in heb, hoor), moet ik concluderen dat ik dit jaar toch echt wel wat voornemens heb waar ik mee aan de slag wil. Maar om goede voornemens te kunnen hebben, moet je eerst terugblikken. Wat was 2018 voor jaar?

2018 was een mooi jaar, maar ook een druk jaar. Even mijn zakelijke jaar in een notendop:

  • 2018 was het jaar waarin ik mijn omzet meer dan verdubbelde.
  • 2018 was het jaar waarin ik ontzettend leuke nieuwe klanten kreeg, waarmee ik een te gekke samenwerking ben aangegaan.
  • 2018 was het jaar waarin ik mijn nieuwe website lanceerde. Angelina ontwierp mijn nieuwe zakelijke website. Ik word nog steeds zo blij als ik m’n eigen website open!
  • 2018 was ook het jaar waarin ik maar twee weken vakantie had. En dat was wel een beetje te weinig.
  • En zo werd 2018 dankzij alle drukte en weinig rust ook het jaar dat ik enigszins gestresst afsloot. Ik ben DRUK geweest.

There, I said it. Ik ben misschien wel té druk geweest. Met leuke dingen, tuurlijk. En voor toffe klanten. Maar het was druk en er was weinig tijd om even uit te puffen. Ik heb fysiek geen zwaar werk, maar mijn hoofd staat tijdens een werkdag nooit stil. Het afgelopen jaar stond mijn hoofd ‘s avonds en in de weekenden ook vaak op standje ‘werken’ en dus werd het een drukke boel daar tussen mijn oren.

Moet ik je nog vertellen wat mijn goede voornemens zijn voor 2019, of weet je ‘t al? Ja, wéér een goed jaar draaien, mooie samenwerkingen voortzetten en toffe nieuwe klanten vinden. Die staan absoluut op ‘t lijstje, maar er staan ook andere dingen op. Zoals afbakenen en anders plannen. Ik ben goed in plannen, maar ik ben ook goed in het volplannen van ALLE DAGEN in de week. En ik ben goed in afbakenen, maar niet als ik iets leuk vind. Dan stroom ik over van enthousiasme. En zo ontstond er een mooi lijstje met goede, zakelijke voornemens voor het jaar 2019:

  • Afbakenen. Ik heb werkdagen waarop ik Wolff (mijn zoontje) naar de opvang breng en dat zijn de dagen waarop ik me volledig mag storten op mijn werk. Maar ‘s avonds, wanneer de mini weer thuis is en wanneer manlief tegenover me zit aan de eettafel, vind ik het fijn om een hoofd te hebben waarin ook ruimte is voor hen, net zoals ik dat in het weekend fijn vind. Afbakenen. Werk = werk, privé = privé.
  • Enthousiasme inblikken. Zo noem ik het maar even. Ik kan ontzettend enthousiast zijn en daar zit ook meteen mijn valkuil: doorgaan, doorgaan, doorgaan. En ik moet af en toe even op de rem trappen, hoe leuk iets ook is. Die twee weekjes vakantie mogen er best wat meer zijn.
  • Keuzes maken. Welke klanten zijn écht te gek en passen écht bij mij? Welke opdrachten sluiten goed aan op wat ik kan? Vragen waar ik al sinds ik ondernemer ben over nadenk, en waar ik dit jaar weer eens met een frisse blik naar wil gaan kijken. Niet iedereen is de ideale klant en dat is helemaal niet erg.

2019, ik hoop dat je balans en rust brengt. Ik hoop dat je mooi, uitdagend en leuk werk brengt. Ik hoop dat je productieve werkdagen brengt en dat je gezellige avonden met mijn gezin brengt. Kom maar op, ik ben klaar voor een nieuw jaar!